Okul Çağındaki Çocuklar İçin Disiplin Stratejileri

Okul çağındaki çocuklar genel olarak 6 ila 9 yaş arası olarak değerlendirilir. Bu yaştaki çocuklar, okul hayatına alışmaya çalıştıkları için birden çok zorlukla karşılaşabilirler. Okula alışma süreci anne babalar ve çocuklar için hem eğlenceli hem de zorlayıcı olabilir. Bu süreçte karşınıza çıkabilecek problemler için kullanabileceğiniz disiplin stratejilerini bir araya getirdik.

İyi Davranışları Övün

Çocuğunuzun okul alışkanlığını güçlendirmek ve çalışma prensipleri edinmesini sağlamak için övgüde bulunun. Övgüde bulunurken, kazanılmış başarılardan çok gösterilen çabayı övmeye dikkat edin. Çok çalıştığın için aferin demek sınavdan 100 aldığın için aferin demekten çok daha etkilidir.

Büyüklerimizden İlham Alın

Çocukken odamız toplu olmadığı için oyun oynamamıza izin verilmezdi. Büyüklerimizin sıkça kullandığı cümleleri küçük bir değişiklik ile kullanın. Örneğin, “Odan çok dağınık  o yüzden oyun oynayamazsın” demek yerine, “Odanı toplarsan oyun oynayabilirsin” deyin. Böylece çocuğunuzun önceliklerini ve doğru kararlar almasını sağlayabilirsiniz.

Mantıklı Sonuçlarla Yüzleştirin

Çocuğunuza bilgisayar veya tablet kullanımı sınırları koymuşsanız ve çocuğunuz bu sınırlamaya uymuyorsa, onun bir gün boyunca tablet kullanmasına izin vermeyin. Böylece çocuğunuz bir sonraki seferde kullanım sınırına uyacaktır.

Doğal Sonuçlarla Yüzleştirin

Çocuğunuz ödevini sürekli unutuyorsa, bu kez onun yerine ödevini yapmayın. Okulda öğretmeni ile yüzleşip, doğal sonuçlarla karşılaşınca çocuğunuz ödevini unutmanın basit bir şey olmadığını anlayacak ve bir daha unutmayacaktır.

Problem Çözme Becerisi Üzerine Çalışın

Çocuğunuzun bazı davranış problemleri varsa onunla birlikte oturun ve doğrudan iletişim kurun. Örneğin sürekli ev ödevini yapmayı unutuyorsa, ona bu problemi çözmeniz gerektiğini söyleyin. Ödevini unutmasını nasıl engelleyeceğini sorun. Sonra birlikte bir sistem oluşturun.

Kurallarınızı Açıklayın

Hem ev hem de birden çok kural bulunur. Çocuğunuz bu kurallara uymakta zorlanıyorsa ona kuralların öylesine var olmadığını anlatmanız gerekiyor olabilir. Ona her bir kuralın ardındaki nedeni açık, net ve yaşına uygun bir şekilde anlatın.

Duygularını İfade Etmeyi Öğretin

Çocuğunuza yaşadığı duyguların normal olduğunu söyleyin. Duygularının önemli olduğunu anlatırken, bu duyguları ifade etmesi için resim ya da yazı gibi araçlar kullanabileceğini söyleyin.

Hakkımızda

Konya’da 2 şubemiz ve Ankara’da 1 şubemizde bulunduğumuz ilin önde gelen psikologları ve pedagogları ile sizlere hizmet sunmaktayız. Yüksek problem çözme yeteneği ve bireye özel çözüm yöntemlerimizle sizlere yardımcı olmaktayız. Tüm danışanlarımızın sorunlarını çözmek için alanında tecrübeli, uzman psikolog ve pedagog ataması yapmaktayız.

Hizmetlerimiz

Yasal Uyarı!

www.pedagogkonya.com bulunan tüm içerikler www.pedagogkonya.com’a gelen ziyaretçileri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmaktadır. www.pedagogkonya.com’da yer alan tüm bilgiler (Blog Yazıları, makaleler, sayfalar), hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini almaz. www.pedagogkonya.com sitemizden yola çıkarak herhangi bir ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinizin değiştirilmesi kesinlikle tavsiye edilmez ve önerilmez. www.pedagogkonya.com site içeriğimiz kişisel teşhis ya da kişisel tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. www.pedagogkonya.com sitemizde Türkiye Cumhuriyeti kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.

Google Yorumlarımız

Sitemizde kullanılan görsel ve illustrationlar Psikon’a ait olup izinsiz kullanılması durumunda yasal süreç başlatılacaktır. © 2016 – 2024 Psikon Uzman Çocuk ve Ergen Psikolojisi Pedagog Kliniği Konya. Designed By Furkan Reklam Ajansı