Çocuklarda Yeme Bozukluğunun 4 İşareti

Çocuğum yemek yemiyor ne yapmalıyım diye soruyor ya da çocuğunuzun kötü yeme alışkanlıklarına bir türlü çözüm bulamıyor musunuz?

Yalnız değilsiniz!

Yeme bozuklukları çocuklarda sıklıkla görülen problemler arasında yer alıyor. Anne babalar çocuklarının yeme bozukluklarını bazen uzun süre fark etmiyor. Bu durum hem ebeveynlere hem de çocuklara zarar veriyor. Anne babalar çocuklarının yeme bozukluklarını fark etmedikleri ya da çözemedikleri için suçluluk duyuyor.

Çocuklarda yeme bozuklukları aslında 4 önemli işaretle öne çıkıyor. Sizin için bu işaretleri bir araya getirdik.

Çocuklarda Yeme Bozukluğu İşaretleri

  1. Gelişme çağındaki çocuklarda kilo artışının ya da büyümenin olmaması
    Yetişkinlerin kilo vermesi ve diyet yapması oldukça sık rastlanan bir durum. Oysa gelişme çağındaki bir çocuğun kilo kaybetmesi gözlenen bir durum değil. Çocuğunuzun gelişimini bir çocuk doktorunun mutlaka gözlemesi gerekiyor. Yaşıtlarına ve bedensel özelliklerine göre doğru kilo aralığında olması ve büyümesini doktorunuzun yanında siz de takip edebilirsiniz. Çocuğunuzun sadece kilosunu karşılaştırmak yerine, önceki büyüme oranlarına bakarak, boyu ve kilosunun oranını hesaplamak doğru cevaplar almanızı sağlayabilir.
  2. Daha az yemek yemek, herhangi bir sebep yokken yemeği reddetmek
    Çocuklar kendi vücutlarına dair düşüncelerini ifade etmezler. Vücut imajlarından, dış görünüşlerinden hoşlanmadıklarını söylemezler. Bunun yerine gelişmeleri için gerekli yemek yemeyi reddederek kendilerini sabote edebilirler. Çocuklarda görülen yeme bozukluğu işaretlerinden biri de bu durumdan ortaya çıkar. Çocuk daha önce severek yediği şeyleri herhangi bir sebep göstermeksizin reddeder. Bazen karnının tok olduğunu, sağlıklı beslenmek istediğini ya da karnının ağrıdığını öne sürebilir.
  3. Hiperaktivite ya da Huzursuzluk
    Yetişkinlerin yeme bozukluklarında aşırı egzersiz sık rastlanan bir davranış şekli olarak karşımıza çıkar. Ancak çocuklarda fiziksel aktiviteler böyle bir hedefe yönelik değildir. Çocukları spor yaparken göremezsiniz. Onlar hiperaktif bir şekilde ve huzursuzca herhangi bir hedef olmaksızın hareket ederler. Çocuğun bu kadar hareketli olmasını anne babalar genellikle Dikkat eksikliği ve hiperaktif bozukluk olarak adlandırır. Ancak bu sorunun altında yeme bozukluğu da yatabilir. Bu nedenle çocuğun teşhisinin bir uzman tarafından konması şarttır.
  4. Yemek yapmaya ya da yemek programları izleme konusunda gözle görülür bir ilgi duyması
    Yeme bozukluklarının işaretlerinden biri de çocuğun yemek yapmaya ya da yemek programlarını izlemeye duyduğu aşırı ilgidir. Yeme bozukluğu sırasında çocuğun yemeği reddetmesi onun yemek hakkında düşünmediği anlamına gelmez. Tam aksine çocuk sürekli yemek hakkında düşünmektedir. Bu nedenle yemek yapma ve yemek programları izleme konusunda ilgisi artabilir. Anne babalar çocuğun bu ilgisini olumlu olarak kabul etse de çocuğun yeme problemi ile bir araya geldiğinde ciddi bir işaret olabilir.

Hakkımızda

Konya’da 2 şubemiz ve Ankara’da 1 şubemizde bulunduğumuz ilin önde gelen psikologları ve pedagogları ile sizlere hizmet sunmaktayız. Yüksek problem çözme yeteneği ve bireye özel çözüm yöntemlerimizle sizlere yardımcı olmaktayız. Tüm danışanlarımızın sorunlarını çözmek için alanında tecrübeli, uzman psikolog ve pedagog ataması yapmaktayız.

Hizmetlerimiz

Yasal Uyarı!

www.pedagogkonya.com bulunan tüm içerikler www.pedagogkonya.com’a gelen ziyaretçileri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmaktadır. www.pedagogkonya.com’da yer alan tüm bilgiler (Blog Yazıları, makaleler, sayfalar), hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini almaz. www.pedagogkonya.com sitemizden yola çıkarak herhangi bir ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinizin değiştirilmesi kesinlikle tavsiye edilmez ve önerilmez. www.pedagogkonya.com site içeriğimiz kişisel teşhis ya da kişisel tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. www.pedagogkonya.com sitemizde Türkiye Cumhuriyeti kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.

Google Yorumlarımız

Sitemizde kullanılan görsel ve illustrationlar Psikon’a ait olup izinsiz kullanılması durumunda yasal süreç başlatılacaktır. © 2016 – 2024 Psikon Uzman Çocuk ve Ergen Psikolojisi Pedagog Kliniği Konya. Designed By Furkan Reklam Ajansı